maanantai 12. toukokuuta 2014

Raakasuklaakokeilua.

Vaikka uhosin ensimmäisessä postauksessa, että tästä ei tule varsinaista superfood-blogia, joudun nyt kuitenkin paljastamaan, että minullakin on heikkouteni. Nimittäin raakasuklaa, sekä pakurikääpä.

Kun ystävä kerran tarjosi raakasuklaakonvehdin kahvin seuraksi, tapahtui rakkautta ensi silmäyksellä-ilmiö. Tämä ilmiö tosin on ymmärrettävää, sillä olen TAVATTOMAN perso suklaalle.
Miksi siis en mättäisi raakasuklaata, joka on monin verroin terveydelle hyödyllisempää, kuin kaupasta saatavat toverinsa.

Tänään, sateisena ja apaattisena virastoissa vierailupäivänä päätin piristää päivää, ja valmistaa ensimmäistä kertaa itse raakasuklaakonvehteja. Koska meillä menee avomieheni kanssa maapähkinävoita varsin paljon, ajattelin änkeä sitä konvehtien sisään. naminami.

                       Suklaamassan perusohje on varsin helppo:


                                          n. 1dl kaakaorasvaa
                                          n.1 dl kookosrasvaa
                                          n.1 dl raakakaakaojauhetta
                                          hippunen suolaa
                      makeuttamiseen hunajaa tai sokeria, mistä kukin pitää.



                                                         1. vaihe:

Sulata rasvat juoksevaksi vesihauteessa. Itse täytin kyökin lavuaarin pohjan kuumalla vedellä, ja siellä se rasva vesihauteessa sulaa, kun tässä kirjoittelen tätä.



                                                          2. vaihe:

Tässä kohtaa tulee sekoittaa kaakaojauhot ja hunaja, ja ehkä ripaus suolaa joukkoon.



                                                           3. vaihe:

Kaadetaan massa suklaamuotteihin, tai silikoniseen jääpalamuottiin. Muotti isketään pakastimeen toviksi, noin vartiksi. Keksin, että saan laitettua siististi muotin pohjalle suklaamassaa ruiskuttamalla apteekista saatavalla huuhteluruiskulla. Kyseisen härpäkkeen ostin vapuksi munkkien hillotusta varten.

Kun muotti on pakastimessa hetken, sekoitin ehkä neljäsosa desiin hunajaa oman makuni mukaan.



                                                          4. vaihe:

Lusikoidaan hieman maapähkinävoita jäähtyneen suklaamassan päälle, ja kaadetaan toinen kerros suklaata maapähkinävoin päälle. Takaisin pakkaseen vartiksi.



                                                        5. vaihe:

        Keitetään sumpit, ja osoitetaan iloisena suklaanappeja ääntä kohti!




Raakakaakao on muuten mainio boosteri niin ennen treeniä kuin treenin jälkeenkin. Monesti terästän palautusjuomani parilla ruokalusikalla raakakaakojauhetta sen runsaan magnesiumpitoisuuden vuoksi. Jos oikein makeahammasta kolottaa, eikä ole herkkuja saatavilla, dippaan banaania raakakaakaojauheessa. Ai että kun on makoisaa. <3



2 kommenttia:

  1. njam njam kun näyttää hyvälle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No elähän vaan! Oisitpa ollu muru maistelemassa täällä mun kanssa <3 sai kyllä endorfiinipärinät päälle :D

      Poista